Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz jest najlepsza pora na wykonanie syropu na przeziębienie. Można go długo przechowywać.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5435
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1798
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5353
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1852
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5435
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1798
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5353
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1852
Składniki
Kwiaty zbieramy w słoneczny dzień. Rozkładamy na białej ściereczce, aby wyszły ewentualne robaczki.
Przygotowujemy zalewę. Do wody dodajemy cukier i sok z cytryny -zagotować.
Do glinianego naczynia lub słoja odcinamy nożyczkami kwiaty. Zalewamy wrzącą zalewą, przykrywamy i odstawiamy na 3-4 dni. Codziennie delikatnie mieszamy.
Po czterech dniach filtrujemy syrop. Jeżeli chcemy go dłużej przechować to należy doprowadzić do wrzenia i wlać do słoiczków, przewrócić do góry dnem. Pozostawić do wystygnięcia. Syrop niepasteryzowany przechowywać w lodówce.