Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
co roku taki przygotowuję i przez jesień i zimę podaję dziecku w celu zwiększenia odporności oraz dorosłym podczas przeziębień
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15461
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4637
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 315
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2768
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5001
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15461
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4637
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 315
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2768
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5001
Składniki
Kwiaty odciąć od grubszych gałązek i przełożyć do dużego słoja. Zalać letnią wodą i odstawić w chłodne miejsce na 2 dni. Po 2 dniach odcedzić przez gazę i przelać do garnka. Dodać cukier i kwasek cytrynowy. Zagotować i podgrzewać pod przykryciem przez 5 minut. Wlać do słoików i szczelnie zamknąć. Syrop pić rozcieńczony. Na 1/3 szklanki letniej wody 3 łyżeczki syropu.