Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn. Syrop pięknie pachnie, zawiera dużo witaminy C. Trzymany w lodówce może być przechowywany bez pasteryzacji nawet do wiosny !
Duży słój lub garnek, deska do krojenia, ostry nóż, słoiczki, waga kuchenna, łyżka stołowa
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2033
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 266
Polecam.
Odsłon: 442
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2033
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 266
Polecam.
Odsłon: 442
Składniki
Owoce pigwowca umyj, osusz, pokrój na ćwiartki, usuń pestki, pokrój na cieniutkie plasterki. Wsyp do wcześniej wyparzonego i osuszonego słoja lub garnka.
Dodaj cukier, dokładnie wymieszaj, aby wszystkie owoce były nim oblepione. Odstaw pod przykryciem w ciemne miejsce na 24 - 48 godzin. Od czasu do czasu zamieszaj, aby cukier się rozpuścił.
Następnie przełóż syrop razem z kawałkami owoców do wyparzonych i osuszonych wcześniej słoiczków, zamknij szczelnie wieczkami. Przechowuj w lodówce na dolnej półce.
Smacznego !