Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn. Syrop pięknie pachnie, zawiera dużo witaminy C. Trzymany w lodówce może być przechowywany bez pasteryzacji nawet do wiosny !
Duży słój lub garnek, deska do krojenia, ostry nóż, słoiczki, waga kuchenna, łyżka stołowa
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3497
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 607
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3762
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 321
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 575
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3497
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 607
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3762
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 321
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 575
Składniki
Owoce pigwowca umyj, osusz, pokrój na ćwiartki, usuń pestki, pokrój na cieniutkie plasterki. Wsyp do wcześniej wyparzonego i osuszonego słoja lub garnka.
Dodaj cukier, dokładnie wymieszaj, aby wszystkie owoce były nim oblepione. Odstaw pod przykryciem w ciemne miejsce na 24 - 48 godzin. Od czasu do czasu zamieszaj, aby cukier się rozpuścił.
Następnie przełóż syrop razem z kawałkami owoców do wyparzonych i osuszonych wcześniej słoiczków, zamknij szczelnie wieczkami. Przechowuj w lodówce na dolnej półce.
Smacznego !