Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn. Syrop pięknie pachnie, zawiera dużo witaminy C. Trzymany w lodówce może być przechowywany bez pasteryzacji nawet do wiosny !
Duży słój lub garnek, deska do krojenia, ostry nóż, słoiczki, waga kuchenna, łyżka stołowa
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1732
Smaczne danie :)
Odsłon: 829
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1602
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 1068
Polecam na kolację.
Odsłon: 236
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 357
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1732
Smaczne danie :)
Odsłon: 829
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1602
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 1068
Polecam na kolację.
Odsłon: 236
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 357
Składniki
Owoce pigwowca umyj, osusz, pokrój na ćwiartki, usuń pestki, pokrój na cieniutkie plasterki. Wsyp do wcześniej wyparzonego i osuszonego słoja lub garnka.
Dodaj cukier, dokładnie wymieszaj, aby wszystkie owoce były nim oblepione. Odstaw pod przykryciem w ciemne miejsce na 24 - 48 godzin. Od czasu do czasu zamieszaj, aby cukier się rozpuścił.
Następnie przełóż syrop razem z kawałkami owoców do wyparzonych i osuszonych wcześniej słoiczków, zamknij szczelnie wieczkami. Przechowuj w lodówce na dolnej półce.
Smacznego !