Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn. Syrop pięknie pachnie, zawiera dużo witaminy C. Trzymany w lodówce może być przechowywany bez pasteryzacji nawet do wiosny !
Duży słój lub garnek, deska do krojenia, ostry nóż, słoiczki, waga kuchenna, łyżka stołowa
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13667
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4294
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43237
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 519
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 441
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 472
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13667
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4294
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43237
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 519
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 441
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 472
Składniki
Owoce pigwowca umyj, osusz, pokrój na ćwiartki, usuń pestki, pokrój na cieniutkie plasterki. Wsyp do wcześniej wyparzonego i osuszonego słoja lub garnka.
Dodaj cukier, dokładnie wymieszaj, aby wszystkie owoce były nim oblepione. Odstaw pod przykryciem w ciemne miejsce na 24 - 48 godzin. Od czasu do czasu zamieszaj, aby cukier się rozpuścił.
Następnie przełóż syrop razem z kawałkami owoców do wyparzonych i osuszonych wcześniej słoiczków, zamknij szczelnie wieczkami. Przechowuj w lodówce na dolnej półce.
Smacznego !