Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ma się swoje, to nie trzeba chodzić do sklepu. I zgodnie z tą zasadą pakuję szczaw do słoiczków. Półki w spiżarni udźwigną wszystko.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457732
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1454
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2273
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 582
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457732
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1454
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2273
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 582
Składniki
Szczaw dokładnie przebrać, oczyścić. Usunąć grubsze ogonki. Umyć liście i osuszyć. Można rozłożyć na ściereczce, ale łatwiej po prostu odwirować w suszarce do sałaty. Liście pokroić i zasypać solą. Na 300 g szczawiu łyżeczka soli. Pomieszać i zostawić na 15-20 min. Liście zmiękną i puszczą sok. Powkładać, a właściwie poupychać do słoiczków. Sok też dodać. Słoiczki i wieczka muszą być wyparzone. U mnie 300 g szczawiu wchodziło do słoiczka 250 ml. To jest dobra wielkość, porcja na zupę. Słoiczki pozakręcać i pasteryzować ok. 15 min. Pozostawić w garnku do całkowitego wystudzenia. Słoiczki opisać i przenieść do spiżarni.