Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni. Gęsty, soczysty sos pomidorowy, przygotowany z dojrzałych w słońcu pomidorów, wzbogacony aromatycznymi ziołami, to idealna baza dla wielu dań. Bazylia, oregano i tymianek wprowadzają do passaty subtelne nuty aromatyczne. Wystarczy kilka składników, aby przygotować jedzenie, które przeniesie nas bezpośrednio na włoską prowincję, gdzie każdy kęs to harmonijna uczta dla zmysłów.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3586
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3779
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 342
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 626
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3586
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3779
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 342
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 626
Składniki
6.Blendowanie : Po upieczeniu, ostrożnie przełóż warzywa z blaszki do naczyń blendującego. Zblenduj całość , tworząc jednolitą passatę.
7.Gotowanie : Przełóż zblendowaną passatę do garnka i doprowadź do wrzenia. Następnie, przelej passate do wyparzonych słoików, szczelnie zamknij wieczka i odwróć słoiki do góry dnem, aby się zawekowały.
8.Gotowa passata : Twoja passata jest gotowa! Doskonale sprawdzi się jako baza do sosów i zup. smacznego!
1.Przygotowanie pomidorów : najpierw umyj dokładnie pomidory pod wodą, a następnie osusz je, np. przy pomocy ręcznika papierowego. Pokrój pomidory na ćwiartki, twarde, niejadalne części (np. szypułki) usuń.
2.Pieczenie pomidorów : Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na przygotowanej blaszce rozłóż pomidory.
3.Dodanie cebuli i czosnku : Obierz cebule i pokrój je w cienkie piórka. Czosnek również obierz, zostaw go w ząbkach. Cebulę i czosnek ułóż na wierzchu pomidorów.
4.Zioła i przyprawy : Na wierzch warzywa połóż świeże zioła, takie jak bazylia, oregano i tymianek. Polej oliwą. Posyp cukrem, solą i świeżo zmielonym pieprzem.
5.Pieczenie : Wstaw blaszkę z przygotowanymi składnikami do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 60 minut w temperaturze 190°C, aż pomidory delikatnie się przy pieczą.