Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni. Gęsty, soczysty sos pomidorowy, przygotowany z dojrzałych w słońcu pomidorów, wzbogacony aromatycznymi ziołami, to idealna baza dla wielu dań. Bazylia, oregano i tymianek wprowadzają do passaty subtelne nuty aromatyczne. Wystarczy kilka składników, aby przygotować jedzenie, które przeniesie nas bezpośrednio na włoską prowincję, gdzie każdy kęs to harmonijna uczta dla zmysłów.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
6.Blendowanie : Po upieczeniu, ostrożnie przełóż warzywa z blaszki do naczyń blendującego. Zblenduj całość , tworząc jednolitą passatę.
7.Gotowanie : Przełóż zblendowaną passatę do garnka i doprowadź do wrzenia. Następnie, przelej passate do wyparzonych słoików, szczelnie zamknij wieczka i odwróć słoiki do góry dnem, aby się zawekowały.
8.Gotowa passata : Twoja passata jest gotowa! Doskonale sprawdzi się jako baza do sosów i zup. smacznego!
1.Przygotowanie pomidorów : najpierw umyj dokładnie pomidory pod wodą, a następnie osusz je, np. przy pomocy ręcznika papierowego. Pokrój pomidory na ćwiartki, twarde, niejadalne części (np. szypułki) usuń.
2.Pieczenie pomidorów : Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na przygotowanej blaszce rozłóż pomidory.
3.Dodanie cebuli i czosnku : Obierz cebule i pokrój je w cienkie piórka. Czosnek również obierz, zostaw go w ząbkach. Cebulę i czosnek ułóż na wierzchu pomidorów.
4.Zioła i przyprawy : Na wierzch warzywa połóż świeże zioła, takie jak bazylia, oregano i tymianek. Polej oliwą. Posyp cukrem, solą i świeżo zmielonym pieprzem.
5.Pieczenie : Wstaw blaszkę z przygotowanymi składnikami do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 60 minut w temperaturze 190°C, aż pomidory delikatnie się przy pieczą.