Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiliście kiedyś grzyby w pomidorach? Tak przygotowane sprawdzą się nie tylko w roli przekąski. Możecie również użyć ich jako sosu do makaronu lub pizzy. Gwarantujemy, że przypadną wam do gustu!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 46
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 46
Składniki
Umyj i oczyść grzyby. Pokrój je w kostkę i gotuj ok. 20 minut. Następnie odsącz je na sitku.
Cebulę zeszklij na oleju. Dodaj ugotowane grzyby i duś całość około 10 minut.
Dodaj pozostałe składniki i znowu duś około 20 minut.
Przelej gotowy sos do wyparzonych i osuszonych słoików. Zapasteryzuj je (wystarczy 5-10 minut). Odłóż do góry dnem, poczekaj aż ostygną i przełóż do spiżarki. Powodzenia!