Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiliście kiedyś grzyby w pomidorach? Tak przygotowane sprawdzą się nie tylko w roli przekąski. Możecie również użyć ich jako sosu do makaronu lub pizzy. Gwarantujemy, że przypadną wam do gustu!
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20034
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 535
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 636
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7075
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20034
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 535
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 636
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7075
Składniki
Umyj i oczyść grzyby. Pokrój je w kostkę i gotuj ok. 20 minut. Następnie odsącz je na sitku.
Cebulę zeszklij na oleju. Dodaj ugotowane grzyby i duś całość około 10 minut.
Dodaj pozostałe składniki i znowu duś około 20 minut.
Przelej gotowy sos do wyparzonych i osuszonych słoików. Zapasteryzuj je (wystarczy 5-10 minut). Odłóż do góry dnem, poczekaj aż ostygną i przełóż do spiżarki. Powodzenia!