Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimie do deserów i ciast jak znalazł.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 483
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 127
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 288
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 336
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 483
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 127
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 288
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 336
Składniki
Wykonane: Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i osuszyć na ręczniku papierowym. Z wody i cukru ugotować syrop, włożyć truskawki wcześniej nasączone w spirytusie. Całość zagotować, zebrać pianę, odstawić na dwie godziny i ponownie zagotować przez 10 minut, po czym ponownie odstawić na 12 godzin. Następnie jeszcze raz zagotować przez 15 minut, odszumować i odstawić. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić i na drugi dzień pasteryzować przez około 20 minut.