Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimie do deserów i ciast jak znalazł.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 118
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16048
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 62
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 168
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 677
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 118
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16048
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 62
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 168
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 677
Składniki
Wykonane: Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i osuszyć na ręczniku papierowym. Z wody i cukru ugotować syrop, włożyć truskawki wcześniej nasączone w spirytusie. Całość zagotować, zebrać pianę, odstawić na dwie godziny i ponownie zagotować przez 10 minut, po czym ponownie odstawić na 12 godzin. Następnie jeszcze raz zagotować przez 15 minut, odszumować i odstawić. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić i na drugi dzień pasteryzować przez około 20 minut.