Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimie do deserów i ciast jak znalazł.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 294
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4211
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30157
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 294
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4211
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30157
Składniki
Wykonane: Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i osuszyć na ręczniku papierowym. Z wody i cukru ugotować syrop, włożyć truskawki wcześniej nasączone w spirytusie. Całość zagotować, zebrać pianę, odstawić na dwie godziny i ponownie zagotować przez 10 minut, po czym ponownie odstawić na 12 godzin. Następnie jeszcze raz zagotować przez 15 minut, odszumować i odstawić. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić i na drugi dzień pasteryzować przez około 20 minut.