Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimie do deserów i ciast jak znalazł.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 263
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9523
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1011
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 263
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9523
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1011
Składniki
Wykonane: Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i osuszyć na ręczniku papierowym. Z wody i cukru ugotować syrop, włożyć truskawki wcześniej nasączone w spirytusie. Całość zagotować, zebrać pianę, odstawić na dwie godziny i ponownie zagotować przez 10 minut, po czym ponownie odstawić na 12 godzin. Następnie jeszcze raz zagotować przez 15 minut, odszumować i odstawić. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić i na drugi dzień pasteryzować przez około 20 minut.