Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki przygotowałam ze względu na spotkanie przy grillu. Wyszły pyszne i prawie cały słoik skonsumowany. Polecam
duży słój , nóż, garnek , łyżka, miska,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1360
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5881
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18572
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1360
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5881
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18572
Składniki
Na samym początku przegotować wodę, do gorącej wody wsypać sól ( na litr wody łyżka soli z czubkiem ). Wymieszać do rozpuszczenia soli. Ogórki zielone zalać zimną wodą na 30 minut, po czym umyć, ściąć końcówki z obydwu stron. Do czystego dużego słoja włożyć część koperku, układać ciasno ogórki i wkładać pokrojony nie obrany czosnek , włożyć ziele angielskie i liście laurowe oraz pozostały koperek. Całość zalać wodą wymieszaną z solą. Słój zakręcić i odłożyć w ciepła miejsce aby szybko ogórki się ukisiły na małosolne. Po 3 dniach ogóreczki można konsumować. Smacznego
Przygotowanie ogórków.
Ogóreczki gotowe do spożycia. Smacznego