Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajecznie prosty przepis na niebiański smakołyk.
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 122
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 139
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 130
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 95
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 122
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 139
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 130
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 95
Składniki
Płatki róży zasypujemy cukrem i dodajemy sok z cytryny. Całość bardzo dokładnie ucieramy w makutrze. Robimy to do skutku, dopóki cukier nie będzie idealnie roztarty. Utartą konfiturę przekładamy do małych słoiczków i przechowujemy w lodówce. Ja swojej róży tym razem nie pasteryzowałam.
Poprzednim razem roztartą konfiturę przełożyłam do rondelka, szybko zagotowałam i w słoiczkach zamykałam na gorąco. Niestety nie jestem w stanie obiektywnie i na podstawie obserwacji stwierdzić, która z nich ma "dłuższy termin" przydatności do spożycia, ponieważ moje konfitury znikają zjedzone lub rozszabrowane przez przyjaciół w mgnieniu oka.
W wersji dla leniwych: można użyć cukru pudru i wszystko zmiksować w blenderze, ale to taka trochę profanacja ;)