Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajecznie prosty przepis na niebiański smakołyk.
Według mnie najlepszy ucierany owocowy placek jaki kiedykolwiek jadłam, polec...
Odsłon: 3334
Pyszne konfitury to świetny dodatek do słodkich wypieków, naleśników czy chru...
Odsłon: 2569
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3473
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 151
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3473
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 151
Składniki
Płatki róży zasypujemy cukrem i dodajemy sok z cytryny. Całość bardzo dokładnie ucieramy w makutrze. Robimy to do skutku, dopóki cukier nie będzie idealnie roztarty. Utartą konfiturę przekładamy do małych słoiczków i przechowujemy w lodówce. Ja swojej róży tym razem nie pasteryzowałam.
Poprzednim razem roztartą konfiturę przełożyłam do rondelka, szybko zagotowałam i w słoiczkach zamykałam na gorąco. Niestety nie jestem w stanie obiektywnie i na podstawie obserwacji stwierdzić, która z nich ma "dłuższy termin" przydatności do spożycia, ponieważ moje konfitury znikają zjedzone lub rozszabrowane przez przyjaciół w mgnieniu oka.
W wersji dla leniwych: można użyć cukru pudru i wszystko zmiksować w blenderze, ale to taka trochę profanacja ;)
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 354
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 203