Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2926
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1148
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2870
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2926
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1148
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2870
Składniki
Z kapusty usunąć brzydkie liście i poszatkować. Nasypać dwie łyżki soli i pougniatać. Zostawić na dwie godziny. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i okroić w paseczki. Marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Kapustę odcisnąć z soku i dodać do pozostałych warzyw. Pomieszać. Zagotować zalewę tzn wodę z solą, cukrem i octem. Gorącą zalewą zalać warzywa. Wymieszać. Do przygotowanych, wyparzonych słoików powkładać po liściu laurowym, po dwie kulki ziela angielskiego i po 1/3 łyżeczki kolorowego pieprzu. Teraz pakować warzywa razem z zalewą do słoików. Jeśli pozostanie trochę zalewy to pouzupełniać w słoikach. Porządnie pozamykać słoiki nakrętkami. Nakrętki też powinny być wyparzone. Pasteryzować 20 min od zawrzenia wody. Wystudzone, opisane słoiki można przenieść do spiżarni. Smacznego.