Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczną i prostą w przygotowaniu sałatkę. Sałatkę przygotowałam na zimową porę dodatek do obiadu i nie tylko. Polecam
garnek , miska, nóż, deska do krojenia, ścierka, słoiki,
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 191
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 991
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 191
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 991
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Składniki
Szklanka o poj. 250 ml. Ogórki wyczyścić , wyszorować i pokroić w plastry. Kapustę obrać z brzydkich liści i poszatkować, cebulę po obraniu pokroić w piórka. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych , a następnie pokroić w paski . Ząbki czosnku obrać i drobno posiekać. Wszystkie przygotowane warzywa przełożyć do większej miski , posolić , wymieszać zakryć ścierkę i odstawić na kilka godzin by warzywa puściły sok. W garnku zagotować wodę z octem , cukrem , solą i przyprawami. Warzywa odcisnąć z soku i powkładać do wymytych czystych słoików. Każdy słoik zalać gorąca zalewą i pasteryzować około 20 - 25 minut. Pasteryzowane słoiki obrócić do góry dnem. Smacznego
Przygotowanie warzyw.
Warzywa zasolone.
Słoiki z sałatką na zimę gotowe.