Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15125
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15125
Składniki
Wydrylowane wiśnie zasypać cukrem i pozostawić do następnego dnia. Zlać sok, zagotować i zalać ponownie wiśnie. Następnego i kolejnego dnia czynność powtórzyć. Następnie przełożyć wiśnie do słoiczków. Dodać syrop tak do 1/3 wysokości słoiczka, a resztę dopełnić alkoholem. Zamknać szczelnie nakrętką. Pozostały syrop zagotować i gorący przelać do słoiczków. Zamknąć nakrętką. Odwrócić denkiem do góry i pozostawić do wystudzenia. Taki syrop i wiśnie w syropie są doskonałym dodatkiem np do deserów. Wiśnie z alkoholem oczywiście tylko dla dorosłych. Smacznego.