Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 578
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 354
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19317
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 578
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 354
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19317
Składniki
Wydrylowane wiśnie zasypać cukrem i pozostawić do następnego dnia. Zlać sok, zagotować i zalać ponownie wiśnie. Następnego i kolejnego dnia czynność powtórzyć. Następnie przełożyć wiśnie do słoiczków. Dodać syrop tak do 1/3 wysokości słoiczka, a resztę dopełnić alkoholem. Zamknać szczelnie nakrętką. Pozostały syrop zagotować i gorący przelać do słoiczków. Zamknąć nakrętką. Odwrócić denkiem do góry i pozostawić do wystudzenia. Taki syrop i wiśnie w syropie są doskonałym dodatkiem np do deserów. Wiśnie z alkoholem oczywiście tylko dla dorosłych. Smacznego.