Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 44
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 63
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 44
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 63
Składniki
Wydrylowane wiśnie zasypać cukrem i pozostawić do następnego dnia. Zlać sok, zagotować i zalać ponownie wiśnie. Następnego i kolejnego dnia czynność powtórzyć. Następnie przełożyć wiśnie do słoiczków. Dodać syrop tak do 1/3 wysokości słoiczka, a resztę dopełnić alkoholem. Zamknać szczelnie nakrętką. Pozostały syrop zagotować i gorący przelać do słoiczków. Zamknąć nakrętką. Odwrócić denkiem do góry i pozostawić do wystudzenia. Taki syrop i wiśnie w syropie są doskonałym dodatkiem np do deserów. Wiśnie z alkoholem oczywiście tylko dla dorosłych. Smacznego.