Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite papierówki zamknięte w słojach - smak lata na zimę
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11915
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8627
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155372
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1167
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11915
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8627
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155372
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1167
Składniki
Jabłka umyj i całe ułóż w dużych słojach (o pojemności około litra).
Do niektórych (lub do wszystkich) słoi możesz włożyć przyprawy według uznania. Do niektórych gałązkę mięty, do innych cynamon albo goździki. Przyprawy możesz łączyć w dowolnych konfiguracjach, kieruj się własną wyobraźnią i smakiem.
Do każdego słoja wsyp dwie łyżki cukru.
Do jabłek z dodatkami dolej zwykłą wodę z kranu, napełniając słoje prawie do końca. Zakręć je i pasteryzuj w kąpieli wodnej przez 20 minut od zagotowania. Gotowe jabłuszka w kompocie powinny popękać. Taki kompot smakuje zupełnie inaczej, niż zwykły kompot jabłkowy. Całe jabłka ładnie podane mogą stać się nawet wykwintnym deserem!