Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najwyższy czas przygotować zakwas z buraków na barszcz wigilijny
Super sałatka na różne okazje.
Odsłon: 113
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2538
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 765
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 220
Super sałatka na różne okazje.
Odsłon: 113
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2538
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 765
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 220
Składniki
Buraki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry. Marchew, pietruszkę i selera, obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w jak najcieńsze plastry.
W dużym słoju układamy warstwy buraków i warzyw na zmianę z przyprawami i czosnkiem. Zalewamy osoloną i przestudzoną wodą tak, aby wszystkie warzywa były dokładnie przykryte. Przyciskamy spodkiem aby warzywa nie wypływały.
Wierzch zasłaniamy czystą gazą i zawiązujemy. Słój odstawiamy w chłodniejsze ciemne miejsce na ok. 4 - 5 dni.