Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najwyższy czas przygotować zakwas z buraków na barszcz wigilijny
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1825
Polecam, pychota.
Odsłon: 602
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 491
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1825
Polecam, pychota.
Odsłon: 602
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 491
Składniki
Buraki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry. Marchew, pietruszkę i selera, obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w jak najcieńsze plastry.
W dużym słoju układamy warstwy buraków i warzyw na zmianę z przyprawami i czosnkiem. Zalewamy osoloną i przestudzoną wodą tak, aby wszystkie warzywa były dokładnie przykryte. Przyciskamy spodkiem aby warzywa nie wypływały.
Wierzch zasłaniamy czystą gazą i zawiązujemy. Słój odstawiamy w chłodniejsze ciemne miejsce na ok. 4 - 5 dni.