Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najwyższy czas przygotować zakwas z buraków na barszcz wigilijny
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2259
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1375
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3545
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1199
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2259
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1375
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3545
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1199
Składniki
Buraki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry. Marchew, pietruszkę i selera, obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w jak najcieńsze plastry.
W dużym słoju układamy warstwy buraków i warzyw na zmianę z przyprawami i czosnkiem. Zalewamy osoloną i przestudzoną wodą tak, aby wszystkie warzywa były dokładnie przykryte. Przyciskamy spodkiem aby warzywa nie wypływały.
Wierzch zasłaniamy czystą gazą i zawiązujemy. Słój odstawiamy w chłodniejsze ciemne miejsce na ok. 4 - 5 dni.