Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najwyższy czas przygotować zakwas z buraków na barszcz wigilijny
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21668
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21668
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Buraki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry. Marchew, pietruszkę i selera, obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w jak najcieńsze plastry.
W dużym słoju układamy warstwy buraków i warzyw na zmianę z przyprawami i czosnkiem. Zalewamy osoloną i przestudzoną wodą tak, aby wszystkie warzywa były dokładnie przykryte. Przyciskamy spodkiem aby warzywa nie wypływały.
Wierzch zasłaniamy czystą gazą i zawiązujemy. Słój odstawiamy w chłodniejsze ciemne miejsce na ok. 4 - 5 dni.