Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam trochę jabłek,pyszne,pachnące i soczyste.Nie zje się wszystkich,więc zamknęłam ten aromat w słoikach.W zimie będzie do szarlotki lub naleśników,a i tak same zjeść.Bardzo polecam.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 240
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2347
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1829
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3529
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28325
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 240
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2347
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1829
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3529
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28325
Składniki
Jabłka obrać pokroić na ćwiartki. Dać do dużego gara( w zależności ile jabłek) podlać 1 szkl.wody.Zagotować co jakiś czas zamieszać.Jabłka szybko staną się papką,wtedy dosłodzić do swojego smaku. Nakładać do słoików(ja dawałam zimne) do 3/4 wys.słoika. Pasteryzować około 40min.od momentu wrzenia wody. Po tym czasie wyłączyć i zostawić w wodzie słoiki do wystudzenia.
Smacznego życzę!