Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam trochę jabłek,pyszne,pachnące i soczyste.Nie zje się wszystkich,więc zamknęłam ten aromat w słoikach.W zimie będzie do szarlotki lub naleśników,a i tak same zjeść.Bardzo polecam.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3387
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3387
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Składniki
Jabłka obrać pokroić na ćwiartki. Dać do dużego gara( w zależności ile jabłek) podlać 1 szkl.wody.Zagotować co jakiś czas zamieszać.Jabłka szybko staną się papką,wtedy dosłodzić do swojego smaku. Nakładać do słoików(ja dawałam zimne) do 3/4 wys.słoika. Pasteryzować około 40min.od momentu wrzenia wody. Po tym czasie wyłączyć i zostawić w wodzie słoiki do wystudzenia.
Smacznego życzę!