Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka warzywna na zimę. Brukselka i marchewki dają chrupkość i doskonałą teksturę. Kolorowe papryki nadają słodyczy i sprawiają, że sałatka ładnie się prezentuje. Ocet winny i miód tworzą pyszną marynatę, w której smaki idealnie się łączą.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 900
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2776
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3313
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 900
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2776
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3313
Składniki
Warzywa dokładnie myjemy.
Warzywa kroimy w kawałki. Ja marchewki i cukinię pokroiłam karbowanym nożem, żeby ładnie wyglądały w sałatce. Brukselki w plasterki. Cebulę w półplasterki. Papryki w paski. Czosnek w plasterki. Imbir starłam na tarce. Całość zasypałam solą. Wymieszałam i odstawiłam na godzinę.
Sałatkę dosyć ciasno układamy w słoikach. Do każdego słoika dodajemy przyprawy oraz wlewamy miód i ocet. Pozostałe miejsce uzupełniamy wodą. Słoiki zakręcamy.
Pasteryzujemy 10 minut. Ja do pasteryzacji używam parowaru. Po wystudzeniu sałatki przechowujemy w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.