Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z buraczków na zimę. Doskonała do obiadu. Smakuje nawet dzieciom!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 258
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2815
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1838
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3548
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28879
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 258
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2815
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1838
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3548
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28879
Składniki
Buraki ugotować w łupinach. Ugotowane i ostudzone buraki poobierać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę poobierać i pokroić w drobną kostkę.
Wodę zagotować. Do gotującej się wody dodać ocet, sól i cukier. Kiedy cukier się rozpuści wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i gotować ok. 10 minut.
Do gotującej się zalewy z cebulą wrzucić potarte buraczki i gotować kolejne 10 minut, często mieszają, aby się nie przypaliło.
Tak przygotowane buraczki włożyć do słoików, dość ciasno. Mocno zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut. Po pasteryzacji ułożyć słoiki do góry dnem na ściereczce i pozostawić do ostygnięcia. Z podanych proporcji wychodzi 4 litrowe słoiki. SMACZNEGO!