Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Filety opłukałem ,osuszyłem i pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oleju sezamowego ,dodałem mięso ,smażyłem ok. 5 min. Dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek. Zdjąłem patelnię z ognia i odstawiłem do ostygnięcia. Dymkę oczyściłem ,przekroiłem w poprzek i na połowę. Połówki z cebulką ponacinałem od góry i włożyłem do zimnej wody ,do momentu kiedy ponacinane fragmenty nie zaczęły się wywijać. Połówki ze szczypiorkiem pokroiłem wzdłuż na cienkie pasma i włożyłem je do zimnej wody na 5 min. Świeży imbir obrałem i drobno posiekałem , a potem wymieszałem w dużej misce z sosem sojowym , sokiem z limonki (może być z cytryny), resztą oleju sezamowego i jogurtem. Przyprawiłem obficie pieprzem i przyprawą chińską , po czym dodałem mięso oraz cebulki i szczypior z dymki , wymieszałem i pozostawiłem na około 15 minut. Ogórek umyłem , pokroiłem w talarki i ułożyłem dachówkowato na talerzu , po czym nałożyłem sałatkę.