Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka w tajskim stylu z makaronem ryżowym i cukrowym groszkiem. Bardzo aromatyczna, świeża i chrupiąca
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 702
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 81
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6651
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 137
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 702
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 81
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6651
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 137
Składniki
Składniki na sos mieszamy i odstawiamy. Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją. Groszek obieramy. Jeśli jest świeży można użyć go na surowo. Niestety w tym roku, pewnie ze względu na suchą aurę, groszek wyrósł mi dość twardy i suchy - z tego względu podgotowałam go 2 minuty i przelałam zimną wodą. Ogórki kroimy wzdłuż, na cienkie paseczki, paprykę też kroimy w cienkie paski. Jarmuż obieramy, kroimy i sparzamy (przelewamy wrzątkiem, a potem zimną wodą). Mieszamy warzywa z makaronem, dodajemy listki kolendry. Całość zalewamy sosem, dokładnie mieszamy. Sałatkę podajemy po schłodzeniu, posypaną sezamem.