Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i odświeżająca sałatka - idealna na upały. Bardzo szybko znika na imprezach z talerzy - dobrze czuje się w towarzystwie mięs z grilla i zimnego piwa ;) Jest też zdrowa i pełna witamin. Przygotujesz ją w niecałe 15 minut.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 465
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666423
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 180
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 829
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5881
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 465
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666423
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 180
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 829
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5881
Składniki
Sałatka: Do misy wrzucamy sałatę, dodajemy pokrojony w grubszą kostkę biały ser. Na podobnej wielkości kostkę kroimy również ogórki i pomidory. Dodajemy również przekrojone na pół oliwki. Wszystko delikatnie mieszamy, żeby ser się nie rozpadł.
Sos: W miseczce mieszamy ze sobą: oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę, sok z cytryny, oregano i bazylię. Dokładnie mieszamy.
Sałatkę polewamy sosem dopiero przed podaniem. Jeśli zrobimy to wcześniej - zgorzknieje.
Smacznego :)