Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i odświeżająca sałatka - idealna na upały. Bardzo szybko znika na imprezach z talerzy - dobrze czuje się w towarzystwie mięs z grilla i zimnego piwa ;) Jest też zdrowa i pełna witamin. Przygotujesz ją w niecałe 15 minut.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 286
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9762
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4496
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 286
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9762
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4496
Składniki
Sałatka: Do misy wrzucamy sałatę, dodajemy pokrojony w grubszą kostkę biały ser. Na podobnej wielkości kostkę kroimy również ogórki i pomidory. Dodajemy również przekrojone na pół oliwki. Wszystko delikatnie mieszamy, żeby ser się nie rozpadł.
Sos: W miseczce mieszamy ze sobą: oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę, sok z cytryny, oregano i bazylię. Dokładnie mieszamy.
Sałatkę polewamy sosem dopiero przed podaniem. Jeśli zrobimy to wcześniej - zgorzknieje.
Smacznego :)