Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i odświeżająca sałatka - idealna na upały. Bardzo szybko znika na imprezach z talerzy - dobrze czuje się w towarzystwie mięs z grilla i zimnego piwa ;) Jest też zdrowa i pełna witamin. Przygotujesz ją w niecałe 15 minut.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Sałatka: Do misy wrzucamy sałatę, dodajemy pokrojony w grubszą kostkę biały ser. Na podobnej wielkości kostkę kroimy również ogórki i pomidory. Dodajemy również przekrojone na pół oliwki. Wszystko delikatnie mieszamy, żeby ser się nie rozpadł.
Sos: W miseczce mieszamy ze sobą: oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę, sok z cytryny, oregano i bazylię. Dokładnie mieszamy.
Sałatkę polewamy sosem dopiero przed podaniem. Jeśli zrobimy to wcześniej - zgorzknieje.
Smacznego :)