Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedzenie w deseń sałatki, świetne w ramach przekąski, posiłku, czy na wynos.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10682
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3338
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10682
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3338
Składniki
Brokuł ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzić. Ułożyć brokuł w dowolnym naczyniu - u mnie duży talerz. Przygotować sos z jogurtu, majonezu, rozdrobnionego czosnku (starłam go na tarce na małych oczkach) i cukru, wszystko wymieszać doprawiając solą i pieprzem do smaku. Brokuł polać czosnkowym sosem, a na wierzch, na sos ułożyć pokrojoną na mniejsze kawałeczki fetę. Migdały podprażyć chwilkę na suchej patelni cały czas mieszając, żeby się nie spaliły. Obsypać wierzch sałatki płatkami migdałów z patelni.