Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedzenie w deseń sałatki, świetne w ramach przekąski, posiłku, czy na wynos.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19778
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 426
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6816
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242347
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19778
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 426
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6816
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242347
Składniki
Brokuł ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzić. Ułożyć brokuł w dowolnym naczyniu - u mnie duży talerz. Przygotować sos z jogurtu, majonezu, rozdrobnionego czosnku (starłam go na tarce na małych oczkach) i cukru, wszystko wymieszać doprawiając solą i pieprzem do smaku. Brokuł polać czosnkowym sosem, a na wierzch, na sos ułożyć pokrojoną na mniejsze kawałeczki fetę. Migdały podprażyć chwilkę na suchej patelni cały czas mieszając, żeby się nie spaliły. Obsypać wierzch sałatki płatkami migdałów z patelni.