Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedzenie w deseń sałatki, świetne w ramach przekąski, posiłku, czy na wynos.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6154
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 160
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6154
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 160
Składniki
Brokuł ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzić. Ułożyć brokuł w dowolnym naczyniu - u mnie duży talerz. Przygotować sos z jogurtu, majonezu, rozdrobnionego czosnku (starłam go na tarce na małych oczkach) i cukru, wszystko wymieszać doprawiając solą i pieprzem do smaku. Brokuł polać czosnkowym sosem, a na wierzch, na sos ułożyć pokrojoną na mniejsze kawałeczki fetę. Migdały podprażyć chwilkę na suchej patelni cały czas mieszając, żeby się nie spaliły. Obsypać wierzch sałatki płatkami migdałów z patelni.