Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gotowanych buraków z soczewicą i ciecierzycą i słonym serem halloumi, bardzo pożywna, do zjedzenia na ciepło lub na zimno
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23109
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1244
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104943
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23109
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1244
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104943
Składniki
Soczewicę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odsączyć. Ciecierzycę odsączyć na sitku. Buraki pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek drobno posiekać. Halloumi pokroić w plastry - usmażyć na patelni na łyżce oliwy. Składniki sosy wymieszać w słoiku. Soczewice wymieszać z ciecierzycą, buraczkami, cebulą, posiekanym koperkiem, dodać sos i zmieszać. Rozłożyć na talerze, na każdej porcji położyć kilka kawałków halloumi.