Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu uwielbiamy buraczki. Każda postać jest dla nas rarytasem. Najlepsze są jednak pieczone.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2110
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5551
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5569
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2110
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5551
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5569
Składniki
Buraki owijamy w folię aluminiową (każdy z osobna), pieczemy 90 minut w 190°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Śmietanę mieszamy z majonezem i listkami tymianku. Łączymy z buraczkami, do smaku doprawiamy cukrem, solą oraz pieprzem. Schładzamy.