Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Carpaccio z buraka to bardzo prosta i smaczna sałatka, która również pięknie prezentuje się na stole. Połączenie buraczków z rukolą, serem i przepysznym olejem dyniowym daje doskonały efekt smakowy. Można carpaccio śmiało serwować na imprezach, gościom na pewno przypadnie do gustu.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 74
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9327
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1134
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 74
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9327
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1134
Składniki
Na dużym płytkim talerzu rozkładamy rukolę, która będzie stanowiła pierzynkę dla buraczków. Buraczki kroimy w dosyć cienkie plasterki, układamy na rukoli. Oprószamy pieprzem i solą. Polewamy olejem oraz octem balsamicznym.
Teraz układamy na buraczkach pokruszoną fetę i pestki dyni. Carpaccio najlepiej odłożyć do lodówki na kilka chwil, aby smaki się połączyły.
Carpaccio z buraka gotowe!