Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Carpaccio z buraka to bardzo prosta i smaczna sałatka, która również pięknie prezentuje się na stole. Połączenie buraczków z rukolą, serem i przepysznym olejem dyniowym daje doskonały efekt smakowy. Można carpaccio śmiało serwować na imprezach, gościom na pewno przypadnie do gustu.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 39
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 229
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 36
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 16
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1128
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 39
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 229
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 36
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 16
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1128
Składniki
Na dużym płytkim talerzu rozkładamy rukolę, która będzie stanowiła pierzynkę dla buraczków. Buraczki kroimy w dosyć cienkie plasterki, układamy na rukoli. Oprószamy pieprzem i solą. Polewamy olejem oraz octem balsamicznym.
Teraz układamy na buraczkach pokruszoną fetę i pestki dyni. Carpaccio najlepiej odłożyć do lodówki na kilka chwil, aby smaki się połączyły.
Carpaccio z buraka gotowe!