Bardzo smaczna , szybka i lekka sałatka z ogórka idealna na różne okazje , lunch , kolacje do dan mięsnych czy grilla . Jest chrupiąca , orzeźwiająca i niskokaloryczna .
Chrupiąca i lekka sałatka z ogórka
Składniki
Składniki
- 1 ogórek zielony długi
- 1 cebula czerwona mała
- 3 rzodkiewki
- Sok i skórka z małej cytryny
- Łyżka oliwy z oliwek
- Sól , pieprz do smaku
- Pęczek pietruszki lub koperek
Składniki
Składniki
- 1 ogórek zielony długi
- 1 cebula czerwona mała
- 3 rzodkiewki
- Sok i skórka z małej cytryny
- Łyżka oliwy z oliwek
- Sól , pieprz do smaku
- Pęczek pietruszki lub koperek

Etapy przygotowania
Ogórka umyj następnie za pomocą obieraczki do warzyw pokrój na wstążki , rzodkiewki i cebule pokrój w drobną kostkę , pietruszkę posiekaj . Oliwę wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny .

Ogórka wymieszaj z cebulą i rzodkiewką , dopraw solą i pieprzem polej oliwą z sokiem ,posyp pietruszką.

Sałatkę można spożywać zaraz po przygotowaniu lub schłodzić w lodówce . Smacznego .

Przepis w Waszym wykonaniu (8)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 474

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 182

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 3380
Ostatnio komentowane przepisy

Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 474

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 182

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 3380



Składniki
- 1 ogórek zielony długi
- 1 cebula czerwona mała
- 3 rzodkiewki
- Sok i skórka z małej cytryny
- Łyżka oliwy z oliwek
- Sól , pieprz do smaku
- Pęczek pietruszki lub koperek
Ogórka umyj następnie za pomocą obieraczki do warzyw pokrój na wstążki , rzodkiewki i cebule pokrój w drobną kostkę , pietruszkę posiekaj . Oliwę wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny .
Ogórka wymieszaj z cebulą i rzodkiewką , dopraw solą i pieprzem polej oliwą z sokiem ,posyp pietruszką.
Sałatkę można spożywać zaraz po przygotowaniu lub schłodzić w lodówce . Smacznego .
Pyszotka:)
Fajny pomysł, sałatka pięknie podana :)
Smakowicie wygląda :)
Bardzo apetyczna ,smakowita sałatka, pięknie podana.;)