Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna szybka sałatka z chrupiącą pietruszką, gruszką z pomarańczą i sałatą. Można dodać ser typu feta.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 236
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1046
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 236
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1046
Składniki
Pietruszkę i gruszkę obieramy. Pietruszkę kroimy obieraczką w cieniutkie plasterki, gruszkę kroimy w ćwiartki i wydrążamy pestki. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy plastry pietruszki i przez kilka minut przesmażamy , mieszając. Po 3-4 minutach dodajemy ćwiartki gruszki, wszystko smażymy kolejne 2-3 minuty i na gruszki kładziemy dżem. Dalej smażymy 2-3 minuty, obracając gruszki. Pietruszkę przekładamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się części tłuszczu. Do salaterki przekładamy poszarpane liście sałaty, gruszki i chrupiącą pietruszkę, można przybrać listkami mięty i dodać ser typu feta.