Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna szybka sałatka z chrupiącą pietruszką, gruszką z pomarańczą i sałatą. Można dodać ser typu feta.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 584
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 584
Składniki
Pietruszkę i gruszkę obieramy. Pietruszkę kroimy obieraczką w cieniutkie plasterki, gruszkę kroimy w ćwiartki i wydrążamy pestki. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy plastry pietruszki i przez kilka minut przesmażamy , mieszając. Po 3-4 minutach dodajemy ćwiartki gruszki, wszystko smażymy kolejne 2-3 minuty i na gruszki kładziemy dżem. Dalej smażymy 2-3 minuty, obracając gruszki. Pietruszkę przekładamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się części tłuszczu. Do salaterki przekładamy poszarpane liście sałaty, gruszki i chrupiącą pietruszkę, można przybrać listkami mięty i dodać ser typu feta.