Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta chrupiąca surówka obiadowa to kolorowe podsumowanie lata. Serwuj ją szczególnie do dań tłustych i mięsnych, ponieważ stanowi fantastyczny balans kaloryczny. Surówka sprawdzi się także jako dodatek do dań z grilla i wypełnienie do pit lub tortilli.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 75
Krokiety zrobione z kiszonej kapusty i suszonych prawdziwków.
Odsłon: 22
Duża porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości lub n...
Odsłon: 2910
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 75
Krokiety zrobione z kiszonej kapusty i suszonych prawdziwków.
Odsłon: 22
Duża porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości lub n...
Odsłon: 2910
Składniki
Wszystkie warzywa po przygotowaniu wkładaj do dużej miski. Obierz marchewki i zetrzyj na tarce lub pokrój w słupki/zapałki. Z papryk wytnij gniazda nasienne i pokrój w podłużne kawałki. Ogórki lub cukinie umyj i pokrój w paski obieraczką do warzyw lub na mandolinie. Selera pokrój w półplasterki, a obraną cebulkę drobno poszatkuj w kostkę. Natkę pietruszki i koperek posiekaj.
Do małej miski wlej olej, ocet, dopraw solą i pieprzem oraz dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Możesz dodać jeszcze pół łyżeczki ulubionej musztardy. Dokładnie wymieszaj sos i polej nim warzywa. Wymieszaj składniki tak, by dressing równo pokrył wszystkie warzywa. Spróbuj sałatkę i w razie potrzeby dodaj więcej soli lub pieprzu. Podawaj surówkę od razu lub po krótkim schłodzeniu w lodówce.