Do góry

Sałatki Przepis na:

Coleslaw z czerwonej kapusty

Coleslaw z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2275 Ocena: 50059

Dodano:

Odsłon: 7261

Jedna z najsmaczniejszych surówek tym razem w czerwonej wersji.

Składniki

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 3 marchewki
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Coleslaw z czerwonej kapusty

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, przekładamy warstwami do miski, każdą oprószając lekko solą ( 1 szczypta na warstwę ).
    Ugniatamy, odstawiamy na godzinę by zmiękła. Po pół godziny ugniatamy ponownie.
    Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę drobno siekamy zasypujemy solą, odstawiamy na kilka minut.
    Kapustę mieszamy z marchewką, cebulą, majonezem, oliwą i sokiem z cytryny. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Koperek siekamy, mieszamy z surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń