Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiesz na colesław z młodej kapusty z chrupiącymi składnikami i do tego kremowym, ale wyrazistym sosem? To idealny dodatek do dań głównych, a także jako surówka do domowego fast foodu.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 217
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9459
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1000
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 217
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9459
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1000
Składniki
Kapustę obierz z zewnętrznych liści, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Poszatkuj i przełóż do dużej miski. Oprósz solą i lekko ugnieć rękami, aby zmiękła.
Ogórka, marchewkę i obrane jabłko umyj zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do kapusty.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez, ocet jabłkowy, musztardę Dijon i syrop klonowy. Sos powinien być kremowy i lekko słodko-kwaskowy. Spróbuj i dopraw solą wedle uznania.
Wlej sos do warzyw i dokładnie wszystko wymieszaj aż składniki dobrze się połączą. Na koniec posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
Colesław z młodej kapusty najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce przez minimum 30 minut.