Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiesz na colesław z młodej kapusty z chrupiącymi składnikami i do tego kremowym, ale wyrazistym sosem? To idealny dodatek do dań głównych, a także jako surówka do domowego fast foodu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8521
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1122
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11398
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 454
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8521
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1122
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11398
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 454
Składniki
Kapustę obierz z zewnętrznych liści, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Poszatkuj i przełóż do dużej miski. Oprósz solą i lekko ugnieć rękami, aby zmiękła.
Ogórka, marchewkę i obrane jabłko umyj zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do kapusty.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez, ocet jabłkowy, musztardę Dijon i syrop klonowy. Sos powinien być kremowy i lekko słodko-kwaskowy. Spróbuj i dopraw solą wedle uznania.
Wlej sos do warzyw i dokładnie wszystko wymieszaj aż składniki dobrze się połączą. Na koniec posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
Colesław z młodej kapusty najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce przez minimum 30 minut.