Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiesz na colesław z młodej kapusty z chrupiącymi składnikami i do tego kremowym, ale wyrazistym sosem? To idealny dodatek do dań głównych, a także jako surówka do domowego fast foodu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 513
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4492
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 513
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4492
Składniki
Kapustę obierz z zewnętrznych liści, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Poszatkuj i przełóż do dużej miski. Oprósz solą i lekko ugnieć rękami, aby zmiękła.
Ogórka, marchewkę i obrane jabłko umyj zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do kapusty.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez, ocet jabłkowy, musztardę Dijon i syrop klonowy. Sos powinien być kremowy i lekko słodko-kwaskowy. Spróbuj i dopraw solą wedle uznania.
Wlej sos do warzyw i dokładnie wszystko wymieszaj aż składniki dobrze się połączą. Na koniec posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
Colesław z młodej kapusty najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce przez minimum 30 minut.