Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiesz na colesław z młodej kapusty z chrupiącymi składnikami i do tego kremowym, ale wyrazistym sosem? To idealny dodatek do dań głównych, a także jako surówka do domowego fast foodu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1927
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3876
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3680
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 475
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1927
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3876
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3680
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 475
Składniki
Kapustę obierz z zewnętrznych liści, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Poszatkuj i przełóż do dużej miski. Oprósz solą i lekko ugnieć rękami, aby zmiękła.
Ogórka, marchewkę i obrane jabłko umyj zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do kapusty.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez, ocet jabłkowy, musztardę Dijon i syrop klonowy. Sos powinien być kremowy i lekko słodko-kwaskowy. Spróbuj i dopraw solą wedle uznania.
Wlej sos do warzyw i dokładnie wszystko wymieszaj aż składniki dobrze się połączą. Na koniec posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
Colesław z młodej kapusty najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce przez minimum 30 minut.