Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiesz na colesław z młodej kapusty z chrupiącymi składnikami i do tego kremowym, ale wyrazistym sosem? To idealny dodatek do dań głównych, a także jako surówka do domowego fast foodu.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3572
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2540
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1083
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 381
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3572
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2540
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1083
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 381
Składniki
Kapustę obierz z zewnętrznych liści, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Poszatkuj i przełóż do dużej miski. Oprósz solą i lekko ugnieć rękami, aby zmiękła.
Ogórka, marchewkę i obrane jabłko umyj zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do kapusty.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez, ocet jabłkowy, musztardę Dijon i syrop klonowy. Sos powinien być kremowy i lekko słodko-kwaskowy. Spróbuj i dopraw solą wedle uznania.
Wlej sos do warzyw i dokładnie wszystko wymieszaj aż składniki dobrze się połączą. Na koniec posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
Colesław z młodej kapusty najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce przez minimum 30 minut.