Do góry

Sałatki Przepis na:

Cukinia z czosnkiem

Cukinia z czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 181 Ocena: 1899

Dodano:

Odsłon: 1608

Przepyszna cukinia, delikatnie podsmażona na oleju, z dodatkiem aromatycznego czosnku i świeżej zieleniny. Doskonały dodatek zarówno na ciepło do obiadu jak również podana na zimno z dodatkiem pomidora czy jajka na twardo smakuje wyśmienicie. Polecam :)

Składniki

  • Cukinia 500 g
  • Olej rzepakowy 2 łyżki
  • Czosnek 3 ząbki
  • Sól
  • Pieprz
  • Ocet winny lub sok z cytryny 1 łyżka
  • Koperek zielony posiekany 1 łyżka
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cukinia z czosnkiem

Przygotowanie

  1. Obraną cukinię pokroić w kostkę i włożyć na rozgrzany olej. Mieszając smażyć, aż stanie się szklista. Zestawić z ognia i wystudzić.

  2. Wtedy dodać roztarty z solą czosnek, pieprz, pokrojony drobno koper lub ulubioną zieleninę, skropić octem lub sokiem z cytryny i wymieszać.

  3. Podawać z dodatkiem pieczywa, jajkiem ugotowanym na twardo lub wędliną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń