Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz pomysłu na nietypową sałatkę, którą możesz zaserwować bliskim podczas świąt, skorzystaj z naszej propozycji. Nie ma nic lepszego niż soczysty pieczony łosoś podany na mieszance sałat, z jajkami ugotowanymi na półtwardo, a do tego wszystkiego kapary i orzeźwiający dressing.
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1752
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1752
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Składniki
W małym słoiczku zmieszaj oliwę, sok z cytryny, musztardę, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zakręć słoik i kilka razy energicznie nim potrząśnij.
Łososia polej sokiem z cytryny i oprósz solą. Ułóż na blasze wyłożonej papierem i piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 15-20 minut. Następnie odstaw do przestudzenia. Zimnego łososia podziel na mniejsze kawałki.
Jajka ugotuj na półtwardo. Mieszankę sałat umyj i osusz. Cebulę pokrój w piórka.
Na talerzu ułóż mieszankę sałat, kawałki łososia, cebulę, kapary i przekrojone na pół jajka. Całość przyozdób kilkoma kwiatami bratka. Tuż przed podaniem polej sosem.