Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz pomysłu na nietypową sałatkę, którą możesz zaserwować bliskim podczas świąt, skorzystaj z naszej propozycji. Nie ma nic lepszego niż soczysty pieczony łosoś podany na mieszance sałat, z jajkami ugotowanymi na półtwardo, a do tego wszystkiego kapary i orzeźwiający dressing.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4114
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416187
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2810
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4114
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416187
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2810
Składniki
W małym słoiczku zmieszaj oliwę, sok z cytryny, musztardę, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zakręć słoik i kilka razy energicznie nim potrząśnij.
Łososia polej sokiem z cytryny i oprósz solą. Ułóż na blasze wyłożonej papierem i piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 15-20 minut. Następnie odstaw do przestudzenia. Zimnego łososia podziel na mniejsze kawałki.
Jajka ugotuj na półtwardo. Mieszankę sałat umyj i osusz. Cebulę pokrój w piórka.
Na talerzu ułóż mieszankę sałat, kawałki łososia, cebulę, kapary i przekrojone na pół jajka. Całość przyozdób kilkoma kwiatami bratka. Tuż przed podaniem polej sosem.