Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta fajna surówka zachwyci każdego miłośnika świeżych warzyw i wyrazistych smaków! Jest idealna zarówno jako dodatek do obiadu, jak i lekki lunch w czasie upalnych dni. Głównym składnikiem jest delikatna kapusta pekińska, która wspaniale komponuje się z soczystymi pomidorkami koktajlowymi i lekko słodkim groszkiem konserwowym. Dressing na bazie majonezu wzbogaconego sokiem z cytryny oraz świeżą miętą nadaje surówce kremowej konsystencji i odświeżającego aromatu. Przygotowanie tego dania zajmuje tylko chwilę, a efekt oszołomi wszystkich przy twoim stole. Nie można zapominać też o tym, że surówka jest niezwykle zdrowa – dostarcza licznych witamin i minerałów, które wspierają twój organizm przez cały dzień.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1614
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1055
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1614
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1055
Składniki
Kapustę pekińską drobno poszatkuj – użyj zarówno części zielonych, jak i białych dla większej chrupkości.
Cebule pokrój w cienkie piórka, a pomidory w połówki.
Kukurydzę i groszek odsącz z zalewy.
Odłóż małą garść groszku i pomidorów do późniejszej dekoracji. Resztę składników przenieś do miski sałatkowej.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Przygotowanym sosem zalej pozostałe składniki w misce. Całość dobrze wymieszaj.
Fajną surówkę podawaj od razu po przygotowaniu. Udekoruj ją odłożonymi wcześniej pomidorami i groszkiem.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.