Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna zamiast surówki, lub podana z pieczywem jako lekkie danie główne.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1030
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 550
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1030
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 550
Składniki
Fasolkę gotujemy w lekko słonej wodzie, aż będzie miękka. Odcedzamy, przekładamy na talerz.
Fasolkę gotujemy w lekko słonej wodzie, aż będzie miękka. Odcedzamy, przekładamy na talerz.
Czosnek siekamy drobno, wrzucamy na patelnię, dodajemy masło i smażymy aż się zarumieni i olewamy fasolkę.
Czosnek siekamy drobno, wrzucamy na patelnię, dodajemy masło i smażymy aż się zarumieni i olewamy fasolkę.
Bułkę tartą prażymy na patelni, przesypujemy do miseczki, czekamy aż ostygnie i dodajemy ser żółty, pietruszkę szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy i posypujemy fasolkę.