Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa i czerwona to bardzo sycące warzywa, z których nie tylko można przygotować pyszne zupy. Naszą propozycją jest sałatka z trzech rodzajów fasolek do obiadu. Ta sycąca sałatka z pewnością przypadnie Wam do gustu. Jest pożywna, smaczna i idealnie sprawdzi się jako dodatek obiadowy czy danie kolacyjne.
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 1639
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 560
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 298
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 1639
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 560
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 298
Składniki
W garnku posól i zagotuj wodę. Do wrzącej wody wrzuć wcześniej umytą zieloną fasolkę szparagową. W międzyczasie na cedzak wlej czerwoną fasolę z puszki, by ociekła z zalewy. Możesz też ugotować suchą fasolę. Pamiętaj jednak, by namoczyć ją przez całą noc, a następnego dnia ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody. Ciecierzycę także możesz ugotować lub użyć gotową z zalewy. Jeśli zdecydujesz się na drugą opcję, ją również odcedź na durszlaku.
Szczypiorek i cebulę umyj i poszatkuj na drobno. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę i dodaj do cebuli. Jeśli fasolka zielona się ugotowała, odlej wodę i przełóż ją do dużej miski. Dodaj do niej wszystkie pozostałe składniki. Dodaj sól i pieprz do smaku i wszystko wymieszaj.
W małej miseczce umieść oliwę i sok z cytryny, a następnie wymieszaj. Pomidorki koktajlowe umyj i pokrój na pół. Obie fasole polej dressingiem i dodaj pomidorki. Wszystko razem wymieszaj. Taka sałatka z fasolek idealnie sprawdzi się jako dodatek obiadowy do mięs czy ryb.