Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej przekąsce wszystko chrupie! I o to właśnie chodzi. Ugotowana na parze do idealnej chrupkości fasolka, zmieszana z soczystymi plasterkami rzodkiewki i delikatnie prażonymi orzeszkami ziemnymi to udane podkreślenie obiadu lub dań z grilla. Dodatek świeżego koperku i lekkiego dressingu na bazie oliwy i soku z cytryny podkręca smaki i dodaje wiosennego akcentu. Ta fasolka na obiad jest idealna zaraz po przygotowaniu, ale też nie traci na świeżości nawet na drugi dzień.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 422
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 974
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 89
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 422
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 974
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 89
Składniki
Fasolkę ugotuj na parze lub w osolonej wodzie, następnie przelej na sitko i schłodź w lodowatej wodzie. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w cienkie plasterki, a orzeszki ziemne podpraż na suchej patelni. Koperek drobno posiekaj. Umieść wszystkie składniki w misce.
W osobnym naczyniu wymieszaj oliwę, musztardę, sok z cytryny i miód. Energicznie wymieszaj do powstania emulsji. Polej sałatkę dressingiem, dopraw solą, czarnym pieprzem, posyp posiekanym koperkiem i wszystko dokładnie wymieszaj.
Fasolkę na obiad podawaj od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu w lodówce.