Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej przekąsce wszystko chrupie! I o to właśnie chodzi. Ugotowana na parze do idealnej chrupkości fasolka, zmieszana z soczystymi plasterkami rzodkiewki i delikatnie prażonymi orzeszkami ziemnymi to udane podkreślenie obiadu lub dań z grilla. Dodatek świeżego koperku i lekkiego dressingu na bazie oliwy i soku z cytryny podkręca smaki i dodaje wiosennego akcentu. Ta fasolka na obiad jest idealna zaraz po przygotowaniu, ale też nie traci na świeżości nawet na drugi dzień.
Jako dodatek do mięs pieczonych, smażonej wątróbki lub polski odpowiednik mel...
Odsłon: 77
Biszkopt kawowy przełożony kremem budyniowym również o smaku kawowym. Ciasto...
Odsłon: 26858
Jako dodatek do mięs pieczonych, smażonej wątróbki lub polski odpowiednik mel...
Odsłon: 77
Biszkopt kawowy przełożony kremem budyniowym również o smaku kawowym. Ciasto...
Odsłon: 26858
Składniki
Fasolkę ugotuj na parze lub w osolonej wodzie, następnie przelej na sitko i schłodź w lodowatej wodzie. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w cienkie plasterki, a orzeszki ziemne podpraż na suchej patelni. Koperek drobno posiekaj. Umieść wszystkie składniki w misce.
W osobnym naczyniu wymieszaj oliwę, musztardę, sok z cytryny i miód. Energicznie wymieszaj do powstania emulsji. Polej sałatkę dressingiem, dopraw solą, czarnym pieprzem, posyp posiekanym koperkiem i wszystko dokładnie wymieszaj.
Fasolkę na obiad podawaj od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu w lodówce.