Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej przekąsce wszystko chrupie! I o to właśnie chodzi. Ugotowana na parze do idealnej chrupkości fasolka, zmieszana z soczystymi plasterkami rzodkiewki i delikatnie prażonymi orzeszkami ziemnymi to udane podkreślenie obiadu lub dań z grilla. Dodatek świeżego koperku i lekkiego dressingu na bazie oliwy i soku z cytryny podkręca smaki i dodaje wiosennego akcentu. Ta fasolka na obiad jest idealna zaraz po przygotowaniu, ale też nie traci na świeżości nawet na drugi dzień.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2536
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2529
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 502
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1388
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2536
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2529
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 502
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1388
Składniki
Fasolkę ugotuj na parze lub w osolonej wodzie, następnie przelej na sitko i schłodź w lodowatej wodzie. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w cienkie plasterki, a orzeszki ziemne podpraż na suchej patelni. Koperek drobno posiekaj. Umieść wszystkie składniki w misce.
W osobnym naczyniu wymieszaj oliwę, musztardę, sok z cytryny i miód. Energicznie wymieszaj do powstania emulsji. Polej sałatkę dressingiem, dopraw solą, czarnym pieprzem, posyp posiekanym koperkiem i wszystko dokładnie wymieszaj.
Fasolkę na obiad podawaj od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu w lodówce.