Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej przekąsce wszystko chrupie! I o to właśnie chodzi. Ugotowana na parze do idealnej chrupkości fasolka, zmieszana z soczystymi plasterkami rzodkiewki i delikatnie prażonymi orzeszkami ziemnymi to udane podkreślenie obiadu lub dań z grilla. Dodatek świeżego koperku i lekkiego dressingu na bazie oliwy i soku z cytryny podkręca smaki i dodaje wiosennego akcentu. Ta fasolka na obiad jest idealna zaraz po przygotowaniu, ale też nie traci na świeżości nawet na drugi dzień.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3552
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1454
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1076
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 197
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3552
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1454
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1076
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 197
Składniki
Fasolkę ugotuj na parze lub w osolonej wodzie, następnie przelej na sitko i schłodź w lodowatej wodzie. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w cienkie plasterki, a orzeszki ziemne podpraż na suchej patelni. Koperek drobno posiekaj. Umieść wszystkie składniki w misce.
W osobnym naczyniu wymieszaj oliwę, musztardę, sok z cytryny i miód. Energicznie wymieszaj do powstania emulsji. Polej sałatkę dressingiem, dopraw solą, czarnym pieprzem, posyp posiekanym koperkiem i wszystko dokładnie wymieszaj.
Fasolkę na obiad podawaj od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu w lodówce.