Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z fasolki na zimno
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1551
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1304
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1255
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1551
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1304
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1255
Składniki
Miałam kolorowa fasolkę, niestety ta "czarna" straciła kolor podczas gotowania. Następnym razem muszę coś na to wymyślić. Umyłam je, obcięłam szypułki i ugotowałam w osolonej wodzie 15-20 minut.
Sos: Oliwę wymieszałam z sokiem z cytryny, pieprzem, solą, czosnkiem i posiekaną bazylią. Podprażyłam na patelni sezam.
Jeszcze ciepłą po odcedzeniu fasolkę można polać sosem i posypać sezamem. Świetnie smakuje też na zimno. Smacznego :)