Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z fasolki na zimno
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 75
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 474
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2843
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 75
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 474
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2843
Składniki
Miałam kolorowa fasolkę, niestety ta "czarna" straciła kolor podczas gotowania. Następnym razem muszę coś na to wymyślić. Umyłam je, obcięłam szypułki i ugotowałam w osolonej wodzie 15-20 minut.
Sos: Oliwę wymieszałam z sokiem z cytryny, pieprzem, solą, czosnkiem i posiekaną bazylią. Podprażyłam na patelni sezam.
Jeszcze ciepłą po odcedzeniu fasolkę można polać sosem i posypać sezamem. Świetnie smakuje też na zimno. Smacznego :)