Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Kolorowa sałatka, niczym tęcza na Niebie, jest dla mnie, ale może być dla Ciebie, odrobina fantazji podczas grillowania, a mogą wyjść naprawdę fajne dania.
grill, drylownica do jabłek,
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 140
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2476
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 140
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2476
Składniki
Marynata: czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z tartym imbirem. Dodajemy wody, oleju, cukru, soli, pieprzu, soku z cytryny i wszystkie składniki mieszamy. Mięso myjemy i kroimy na kawałki 2 – 3 centymetrowe. Przekładamy do marynaty i odstawiamy na 4 godz. do lodówki.
Oliwki nadziewamy kaparami. Papryczki myjemy, odcinamy ogonki i czyścimy z pestek, do nich wkładamy kawałeczki sera, oliwki i pomidory suszone.
Z cukinii, drylownicą do jabłek wycinamy miąższ (jeśli nie mamy możemy pokroić ją w prostokąty) i nabijamy na wykałaczkę. Spryskujemy oliwą i posypujemy solą.
Buraki myjemy, kroimy w cienkie plasterki i skrapiamy sokiem z ananasa. Bób zawijamy w folię aluminiową z dodatkiem soli i oleju, a cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki. Kawałki mięsa i cebulę nabijamy na szpikulce do grillowania. Mięso układamy na ruszcie i grillujemy co jakiś czas odwracamy. Papryczki, cukinię, buraczki bezpośrednio grillujemy na ruszcie, a bób pozostawiamy w foli. Na talerzu układamy warzywa, dodajemy kawałki mięsa i cebuli. Całość doprawiamy i dodajemy pokrojone łodygi buraczków i liście botwinki. Bób przed podaniem obieramy ze skórki.