Do góry

Sałatki Przepis na:

Imbirowa marchewka

Imbirowa marchewka

Autor:

Przepisów i artykułów: 746 Ocena: 48793

Dodano:

Odsłon: 2568

Jeżeli myślimy o surówce z marchwi, to kojarzy nam się, na ogół, z jabłkiem i śmietaną... mnie może jeszcze z chrzanem. Chciałabym jednak wrócić do tej najbardziej znanej z jabłkiem i zaproponować jej urozmaicenie.

Składniki

  • marchew 2 szt (duże)
  • jabłko 1 szt (duże)
  • świeży lub mielony imbir
  • sól
  • sok z limonki 1- 2 łyżeczki
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Imbirowa marchewka

Przygotowanie

  1. Marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Składniki wymieszać ze sobą, skropić sokiem z limonki, doprawić solą. Tak przygotowaną surówkę zaczynamy doprawiać imbirem. Dodałam 1/2 łyżeczki tartego imbiru, można mniej, można więcej. Wszystko zależy od preferencji smakowych.

    Uwaga: Bardzo dobrze pasuje do pieczonego kurczaka.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kuchnia-i-Podroze 28 czerwca 2014 Super, bardzo lubię marchewkę w każdej postaci.
A jeśli ktoś ma ochotę na marchewkę na ciepło to polecam marchewkę w sosie curry.

http://kuchniaipodroze.blogspot.com/2014/03/marchewka-w-sosie-curry_22.html

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń