Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bomba witaminowa w przepysznej odsłonie
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 263
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1096
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 263
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1096
Składniki
Na łyżce oliwy podsmażam czosnek na minimalnym ogniu, tak aby się tylko szklił, gdy bedzie miał oznaki przysmażenia wrzucam jarmuż.
Jeśli macie własny jarmuż to wiadomo że nie trzeba wyjmować łodyg z mniejszych liści, jeśli jest z paczki to lepiej wyjąć wszystkie łodygi. Na dno garnka wlewam odrobinę wody, podkręcam gaz i wrzucam jarmuż do garnka i przykrywam pokrywką
Po paru minutach jarmuż zmniejszy swoją objętość o połowę, będzie zblanszowany ale jeszcze jędrny i zachowa swój piękny kształt. Całość zdejmuje z ognia. Dodaje śmietanę, fetę, przyprawy i wszystko mieszam
Jarmuż najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu na ciepło, ale lubię jarmuż pod każdą postacią no i niestety ta miseczka zniknęła przed obiadem. Smacznego!