Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bomba witaminowa w przepysznej odsłonie
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19610
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19610
Składniki
Na łyżce oliwy podsmażam czosnek na minimalnym ogniu, tak aby się tylko szklił, gdy bedzie miał oznaki przysmażenia wrzucam jarmuż.
Jeśli macie własny jarmuż to wiadomo że nie trzeba wyjmować łodyg z mniejszych liści, jeśli jest z paczki to lepiej wyjąć wszystkie łodygi. Na dno garnka wlewam odrobinę wody, podkręcam gaz i wrzucam jarmuż do garnka i przykrywam pokrywką
Po paru minutach jarmuż zmniejszy swoją objętość o połowę, będzie zblanszowany ale jeszcze jędrny i zachowa swój piękny kształt. Całość zdejmuje z ognia. Dodaje śmietanę, fetę, przyprawy i wszystko mieszam
Jarmuż najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu na ciepło, ale lubię jarmuż pod każdą postacią no i niestety ta miseczka zniknęła przed obiadem. Smacznego!