Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 91
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2620
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106313
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 91
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2620
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106313
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Składniki
Brokuły i kalafior oczyścić ,podzielić na różyczki i umyć - zblanszować. Warzywa odcedzić ,wywar zachować. Cebulę obrać i posiekać. Do mięsa dodać 1 żółtko ,cebulę ,bułkę tartą ,musztardę ,sól i pieprz ,wyrobić. Uformować kotleciki i smażyć na oleju. Cytrynę sparzyć. Skórkę obrać w paseczki ,wycisnąć sok. Zagotować 250 ml wywaru z warzyw ,lekko zagęścić zagęstnikiem. 1 żółtko rozkłócić z sokiem z cytryny i wymieszać z gorącym sosem ( nie gotować). Sos doprawić solą i pieprzem. Pietruszkę opłukać ,osuszyć ,posiekać i dodać do sosu. Warzywa i kotleciki polać sosem ,posypać skórką z cytryny.