Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 33
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 159
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 142
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 40
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 141
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 33
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 159
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 142
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 40
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 141
Składniki
Brokuły i kalafior oczyścić ,podzielić na różyczki i umyć - zblanszować. Warzywa odcedzić ,wywar zachować. Cebulę obrać i posiekać. Do mięsa dodać 1 żółtko ,cebulę ,bułkę tartą ,musztardę ,sól i pieprz ,wyrobić. Uformować kotleciki i smażyć na oleju. Cytrynę sparzyć. Skórkę obrać w paseczki ,wycisnąć sok. Zagotować 250 ml wywaru z warzyw ,lekko zagęścić zagęstnikiem. 1 żółtko rozkłócić z sokiem z cytryny i wymieszać z gorącym sosem ( nie gotować). Sos doprawić solą i pieprzem. Pietruszkę opłukać ,osuszyć ,posiekać i dodać do sosu. Warzywa i kotleciki polać sosem ,posypać skórką z cytryny.