Do góry

Sałatki Przepis na:

Kalafior z parmezanem

Kalafior z parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 940 Ocena: 19205

Dodano:

Odsłon: 3140

Wyrazisty ser idealnie podkreśla smak kalafiora i jego kremowość.

Składniki

  • Kalafior
  • parmezan starty 0,5 szkl
  • Sól
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kalafior z parmezanem

Przygotowanie

  1. Kalafiora można ugotować w całości w osolonej wodzie. Bezpośrednio po ugotowaniu i odsączeniu obsypuje się go parmezanem aby się roztopił. Niektórzy lubią jędrny kalafior inni mięciutki więc nie podaję czasu gotowania.
    Na zimno też jest pyszny.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń