Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad z piekarnika z sosem miętowym. Zapiekany kalafior z nutą curry i do tego bataty. Lekko, zdrowo i pysznie za razem.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 22
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7239
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154888
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1057
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 497
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 22
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7239
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154888
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1057
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 497
Składniki
Batat obieram myje, i kroję na paski tak jak frytki. Kalafior myję, dzielę na różyczki, paprykę kroję w paski. Batat i paprykę do miski, dodaję sól, pieprz, przyprawę, oliwę, mieszam i wykładam na blaszkę na papier do pieczenia. Kalafior przekłada do miski, dodaję przyprawy te same i curry, dodaję do warzyw n blaszkę, kabanosy pokrojone też. Wstawiam do piekarnika temp 190 stopni na 20-25 minut. W trakcie pieczenia kalafiora przewracam. Podaję z sosem zrobionym z jogurtu, do którego dodaję sól, pieprz, miętę posiekaną. Podaję warzywa ze szpinakiem i na to sos.