Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad z piekarnika z sosem miętowym. Zapiekany kalafior z nutą curry i do tego bataty. Lekko, zdrowo i pysznie za razem.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5647
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9490
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 228
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5647
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9490
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 228
Składniki
Batat obieram myje, i kroję na paski tak jak frytki. Kalafior myję, dzielę na różyczki, paprykę kroję w paski. Batat i paprykę do miski, dodaję sól, pieprz, przyprawę, oliwę, mieszam i wykładam na blaszkę na papier do pieczenia. Kalafior przekłada do miski, dodaję przyprawy te same i curry, dodaję do warzyw n blaszkę, kabanosy pokrojone też. Wstawiam do piekarnika temp 190 stopni na 20-25 minut. W trakcie pieczenia kalafiora przewracam. Podaję z sosem zrobionym z jogurtu, do którego dodaję sól, pieprz, miętę posiekaną. Podaję warzywa ze szpinakiem i na to sos.