Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad z piekarnika z sosem miętowym. Zapiekany kalafior z nutą curry i do tego bataty. Lekko, zdrowo i pysznie za razem.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1788
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8339
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 740
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253311
Polecam.
Odsłon: 1429
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1788
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8339
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 740
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253311
Polecam.
Odsłon: 1429
Składniki
Batat obieram myje, i kroję na paski tak jak frytki. Kalafior myję, dzielę na różyczki, paprykę kroję w paski. Batat i paprykę do miski, dodaję sól, pieprz, przyprawę, oliwę, mieszam i wykładam na blaszkę na papier do pieczenia. Kalafior przekłada do miski, dodaję przyprawy te same i curry, dodaję do warzyw n blaszkę, kabanosy pokrojone też. Wstawiam do piekarnika temp 190 stopni na 20-25 minut. W trakcie pieczenia kalafiora przewracam. Podaję z sosem zrobionym z jogurtu, do którego dodaję sól, pieprz, miętę posiekaną. Podaję warzywa ze szpinakiem i na to sos.