Do góry

Sałatki Przepis na:

Kalarepka po staropolsku

Kalarepka po staropolsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 845 Ocena: 17339

Dodano:

Odsłon: 821

Czyli w pysznym sosie na bazie śmietany podkreślającym słodycz kalarepy. Lekka i soczysta!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kalarepka po staropolsku

Przygotowanie

  1. Kalarepę obrałam i starłam na mandolinie na cienkie plastry. Dałam do niej śmietanę, sól, cukier i ocet. Wszystkie smaki muszą być wyczuwalne.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (60)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 27 maja Uwielbiam, u mnie w domu zawsze się trze na tarce jarzynowej, śmietana do tego i jest obłędnie :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 27 maja Apetyczny pomysł na kalarepkę - szybka przekąska na mały głód:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 25 maja Pyszna kalarepka,ja jednak dam sok z cytryny,nie toleruje octu w niczym:) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 maja Ja to zawsze muszę 4, albo i 8 kalarepek kupić, bo dwie zjemy od razu hahaha. Fajna, prosta i szybka sałatka, mniami :) Odpowiedzi: 39 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 25 maja Kalarepka to takie niedoceniane warzywo. Ja ja uwielbiam, szczególnie na surowo. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 25 maja To ci dopiero ciekawostka. Muszę wypróbować przepis. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 25 maja Lubię chrupać kalarepkę nawet bez śmietany, jest super :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 24 maja Mięska tu nie ma , ale ja sobie dodam do mięska:-)
I duży plus , że nie ma jakiegoś skrapiania sokiem z cytryny...
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń