Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta kapusta do obiadu idealnie uzupełni każdy posiłek, niezależnie od tego, czy jest mięso smażone, duszone czy gotowane, a może warzywa lub ryby. To danie, które łączy prostotę składników z wyśmienitym smakiem i świeżością. Jest idealne zarówno przy codziennych obiadach, jak i bardziej ekskluzywnych okazjach – imprezach rodzinnych czy grillach ze znajomymi. Biała kapusta jest ceniona za swoje właściwości zdrowotne i bogactwo witaminy C, która wspiera odporność organizmu. Zachwyca również swoją chrupkością. W tej wersji kapusta nabiera wyjątkowej delikatności dzięki odpowiedniemu przygotowaniu, które podkreśla jej naturalny smak. Drobne poszatkowanie oraz masaż z dodatkiem mieszanki oleju, cukru i soli zmienia ją w aksamitną bazę do dalszych kulinarnych działań. To danie jest nie tylko smaczne, ale również szybkie w przygotowaniu. Wystarczy kilka minut pracy, aby stworzyć dodatek, który podbije serca domowników i gości.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj i przełóż do miski.
W małej miseczce wymieszaj olej, cukier i sól. Zalej mieszaniną kapustę i masuj ją przez 1-2 minuty, aż znacznie zmięknie. Jeśli chcesz, możesz ją pozostawić na kolejne 30 minut.
Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj ją do kapusty. Na koniec dołóż posiekaną drobno natkę pietruszki.
Kapustę do obiad wstaw do lodówki na 30 minut. Podawaj na zimno.
Przechowuj surówkę w szczelnym pojemniku, w lodówce, przez 3-4 dni.