Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna kapusta duszona na szybko z boczkiem i cebulą to doskonały dodatek do obiadu . Sezon na młodą kapustę już pomału się zaczyna warto więc zrobić proste danie, które zachwyci delikatnym smakiem i wiosenną świeżością. My dzisiaj wykorzystamy do naszego dania kapustę stożkową, która jest bardzo delikatna i krucha.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 502
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 145
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 502
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 145
Składniki
Na głębokiej patelni wysmażamy boczek pokrojony w drobną kostkę (jeśli boczek jest chudy dodajemy 2 łyżki oleju rzepakowego). Następnie dorzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Chwilę podsmażamy, aż cebula się zeszkli.
Kapustę szatkujemy drobno, wrzucamy na patelnię, dodajemy sos sojowy, ziele angielskie i liście laurowe . Podlewamy kapustę 3-4 łyżkami wody. Przykrywamy patelnię pokrywą.
Dusimy bigosik do miękkiej kapusty, nie więcej jak 10-15 minut. Na sam koniec przyprawiamy kapustę solą, pieprzem, cukrem i octem. Dajemy masło. Posypujemy posiekaną natką.
Kapusta duszona z boczkiem gotowa!