Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta zapiekana ze śmietaną idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs. Potrawę możemy wzbogacić o posiekany koperek, a zamiast kapusty białej możemy wykorzystać kapustę kiszoną. Aktualnie kapusta jest tania, wiec zachęcam do wypróbowania. A ta niepozorna główka jest niezmiernie bogata w składniki odżywcze, witaminy i wbrew ogólnym opiniom jest niskokaloryczna (100g kapusty to tylko 40 kalorii). Przepis znalazłam w książce Siostry Anastazji.
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2014
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70173
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24974
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 146
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 98
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2014
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70173
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24974
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 146
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 98
Składniki
Kapustę szatkujemy, wkładamy do dużego garnka, podlewamy wodą i gotujemy, aż lekko zmięknie (nie może być zbyt miękka). Po ugotowaniu odlewamy wodę. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę podsmażamy na łyżce tłuszczu, dodajemy marchewkę, podlewamy lekko wodą, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i dusimy kilka minut. Warzywa przekładamy do kapusty, mieszany, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i cukrem. Na końcu wlewamy śmietanę, mieszamy. Kapustę przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, zapiekamy około 30 minut w 150 stopniach.