Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowie w słoju i na talerzu.Pyszna i aromatyczna kapusta świetna do obiadu jak również na kanapki.Mały trud a popłaca i zadowoli każdego. 5-6 dni i możemy delektować się kapustką,tyle trwa proces kiszenia. Serdecznie polecam:)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19295
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13058
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1708
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232159
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19295
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13058
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1708
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232159
Składniki
Kapustę pokroić w grubsze paski ,papryki i cebule również.Pora oczyszczonego pokroić w talarki .Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki. Wszystko dać do miski. Dodać ziele,liście,sól i kminek.
W misce wymieszać rękoma warzywa.Ugniatać by puściły soki. Odstawić na pół godz. W tym czasie przygotować słój na 2,5l wytrzeć by był suchy.
Kapustę ciasno ugniatać w słoju,pokaże się sok,odlać do garnka przyda się do dolewki. Słój przykryć ściereczką i postawić w ciepłym miejscu. Obserwować jak będzie kapusta miała z wierzchu sucho dolać sok spod niej lub zimną przegotowaną wodę,tak by była góra zalana. Kiedy będzie już ukiszona dać do lodówki i można już zajadać.
Smacznego życzę!