Do góry

Sałatki Przepis na:

Kiszone buraczki w surówce witaminowej

Kiszone buraczki w surówce witaminowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 318 Ocena: 3495

Dodano:

Odsłon: 1582

Pyszne i niskokaloryczne, na wiosnę w sam raz. Czy muszę jeszcze coś dodawać?

Składniki

  • kiszony burak
  • kiszony ogórek
  • pół dużego jabłka lub jedno nieduże całe
  • jajko ugotowane na twardo
  • cebula
  • kawałek papryki świeżej, kiszonej, ewentualnie marynowanej
  • natka pietruszki
  • 2-3 łyżki kefiru lub jogurtu
  • pieprz i sól
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiszone buraczki utrzyj na średnio-drobnej tarce lub posiekaj dość drobno.

  2. Jabłko obierz (choć niekoniecznie, jeśli ma ładną skórkę), wydrąż gniazdo nasienne i pokrój owoc w kostkę.

  3. Podobnie – w kostkę – pokrój kiszony ogórek, paprykę i jajko ugotowane na twardo.

  4. Cebulę i natkę pietruszki posiekaj jak najdrobniej.

  5. Pokrojone składniki umieść w misce, wlej kefir (jogurt), dopraw solą i pieprzem, a potem wymieszaj.

  6. I już, witaminowa, probiotyczna surówka z kiszonym buraczkiem gotowa. Można podawać, smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

hajduczek-naturalnie 18 kwietnia 2017 Aba, dziękuję Ci za dobre słowo. Ja też następnym razem zetrę buraki na tarce, pewnie nawet jeszcze przed kiszeniem :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aba 18 marca 2017 Zrobiłam... ciekawy ma smak, na drugi raz buraczki utrę na tarce, są trochu za twarde w stosunku do reszty. Ogólnie wrażenia pozytywne, jeszcze powtórzę:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń