Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i niskokaloryczne, na wiosnę w sam raz. Czy muszę jeszcze coś dodawać?
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1492
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 607
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1492
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 607
Składniki
Kiszone buraczki utrzyj na średnio-drobnej tarce lub posiekaj dość drobno.
Jabłko obierz (choć niekoniecznie, jeśli ma ładną skórkę), wydrąż gniazdo nasienne i pokrój owoc w kostkę.
Podobnie – w kostkę – pokrój kiszony ogórek, paprykę i jajko ugotowane na twardo.
Cebulę i natkę pietruszki posiekaj jak najdrobniej.
Pokrojone składniki umieść w misce, wlej kefir (jogurt), dopraw solą i pieprzem, a potem wymieszaj.
I już, witaminowa, probiotyczna surówka z kiszonym buraczkiem gotowa. Można podawać, smacznego!