Do góry

Sałatki Przepis na:

Kokardki z szynką i warzywami konserwowymi

Kokardki z szynką i warzywami konserwowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2711

Dodano:

Odsłon: 7075

Jak zwykle po całym dniu w pracy trzeba przygotować coś na ząb. Lodówka, szafki i coś się znalazło. Wyszło nieźle. Spróbujcie sami :)

Składniki

  • Opakowanie makaronu kokardki
  • Puszka groszku
  • Puszka kukurydzy
  • Puszka cieciorki
  • Puszka fasolki czerwonej
  • 200g szynki
  • 200g sera typu feta
  • Łyżka musztardy
  • Łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Pozostawiamy do ostygnięcia.
    Szynkę kroimy w drobną kostkę tak samo ser feta.
    Warzywa konserwowe odcedzamy na sicie.
    Wszystkie składniki wrzucamy do miski.
    Dodajemy musztardę, majonez i jogurt.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Dokładnie mieszamy i gotowe.
    Szybko, prosto i smacznie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 04 lutego 2017 uwielbiam takie "sprzątanie" ..najlepsze smakołyki wtedy wychodzą:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Facet_w_kuchni 02 lutego 2017 Apetycznie wygląda... smakuje, jak znam życie, też :)
Kiedy znowu robisz, to może do Ciebie wpadnę na taką sałatkę? ;)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń