Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie. Polecam
Kolorowa sałatka
Składniki
- połówka kapusty pekińskiej,
- 3 ogórki konserwowe lub kiszone,
- mniejsza papryka czerwona,
- kawałek pora tylko białą część ( zasolony, gnieciony i odciśnięty ),
- mała puszka kukurydzy konserwowej,
- 100 - 150 g. szynki konserwowej,
- mała cebula czerwona,
- 3 ugotowane na twardo jajka,
- kilka szt. pomidorków koktajlowych,
- sól i pieprz od smaku,
- sos sałatkowy ziołowo - koperkowy przygotowany według opisu na opakowaniu,
- Dodatkowo;
- 100 g. dowolnego makaronu ugotowanego według opisu na opakowaniu,
Składniki
- połówka kapusty pekińskiej,
- 3 ogórki konserwowe lub kiszone,
- mniejsza papryka czerwona,
- kawałek pora tylko białą część ( zasolony, gnieciony i odciśnięty ),
- mała puszka kukurydzy konserwowej,
- 100 - 150 g. szynki konserwowej,
- mała cebula czerwona,
- 3 ugotowane na twardo jajka,
- kilka szt. pomidorków koktajlowych,
- sól i pieprz od smaku,
- sos sałatkowy ziołowo - koperkowy przygotowany według opisu na opakowaniu,
- Dodatkowo;
- 100 g. dowolnego makaronu ugotowanego według opisu na opakowaniu,

Potrzebne przybory kuchenne
nóż, miska, sitko, garnek, ręcznik papierowy, deska, łyżka,
Etapy przygotowania
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Kapustę oczyścić i drobno poszatkować, kukurydzę odsączyć z zalewy, jajka obrać , pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę lub na zapałkę, ogórki konserwowe lub kiszone oraz pomidorki koktajlowe pokroić w półplasterki lub kostkę jak kto lubi. Cebulę czerwoną po obraniu pokroić w małą kostkę, szynkę pokroić w słupki. Wszystkie składniki włożyć do większej miski, połączyć z makaronem , doprawić pieprzem i solą wymieszać. Sos sałatkowy ziołowo - koperkowy przygotować według opisu na opakowaniu wlać do sałatki krótko przed podaniem i ponownie wymieszać. Smacznego

Sałatka gotowa do podania.

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Buliony
- Makaron
- Warzywa
- Fasolka
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Oregano
- Rozmaryn
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 4565

Przepis dnia
Polecam na kolację.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Jajka
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Placki
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 723

Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Kasze i ryż
- Jaglana
- Warzywa
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 319

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14644
Ostatnio komentowane przepisy

Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Buliony
- Makaron
- Warzywa
- Fasolka
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Oregano
- Rozmaryn
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 4565

Przepis dnia
Polecam na kolację.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Jajka
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Placki
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 723

Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Kasze i ryż
- Jaglana
- Warzywa
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 319

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14644



Składniki
- połówka kapusty pekińskiej,
- 3 ogórki konserwowe lub kiszone,
- mniejsza papryka czerwona,
- kawałek pora tylko białą część ( zasolony, gnieciony i odciśnięty ),
- mała puszka kukurydzy konserwowej,
- 100 - 150 g. szynki konserwowej,
- mała cebula czerwona,
- 3 ugotowane na twardo jajka,
- kilka szt. pomidorków koktajlowych,
- sól i pieprz od smaku,
- sos sałatkowy ziołowo - koperkowy przygotowany według opisu na opakowaniu,
- Dodatkowo;
- 100 g. dowolnego makaronu ugotowanego według opisu na opakowaniu,
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Kapustę oczyścić i drobno poszatkować, kukurydzę odsączyć z zalewy, jajka obrać , pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę lub na zapałkę, ogórki konserwowe lub kiszone oraz pomidorki koktajlowe pokroić w półplasterki lub kostkę jak kto lubi. Cebulę czerwoną po obraniu pokroić w małą kostkę, szynkę pokroić w słupki. Wszystkie składniki włożyć do większej miski, połączyć z makaronem , doprawić pieprzem i solą wymieszać. Sos sałatkowy ziołowo - koperkowy przygotować według opisu na opakowaniu wlać do sałatki krótko przed podaniem i ponownie wymieszać. Smacznego
Sałatka gotowa do podania.